تحولات منطقه

ریستاد انرژی و بسیاری دیگر از بانک‌ها و تحلیلگران دنیا عقیده دارند کاهش تولید اوپک پلاس عرضه نفت را در بازار محدودتر کرده و قیمت آن را در ادامه سال جاری میلادی به بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه می‌رساند.

کاهش تولید اوپک پلاس، احتمال ۱۰۰ دلاری شدن نفت را افزایش داد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

 به گزارش قدس آنلاین، تحلیلگران و تاجران اعلام کردند خبر شوکه کننده کاهش تولید ائتلاف اوپک پلاس می‌تواند قیمت نفت را به سمت ۱۰۰ دلار در هر بشکه سوق دهد و زمینه یک درگیری دیگر با غرب را آماده کند، آن‌هم در شرایطی که غرب درگیر بالا رفتن نرخ بهره است.

این تصمیم نشان‌دهنده اتحاد در داخل ائتلاف اوپک پلاس برخلاف فشار واشنگتن بر شرکای خود در حاشیه‌ خلیج‌فارس جهت تضعیف روابط آنها با مسکو است. این تصمیم همچنین تلاش غرب برای محدود کردن درآمد نفتی روسیه را ناکام می‌گذارد.

قیمت نفت در روز دوشنبه پس‌از این‌که ائتلاف اوپک پلاس کاهش ۱.۱۶ میلیون بشکه‌ای تولید خود را از ماه مه تا پایان سال جاری میلادی اعلام کرد بیش‌از ۶ درصد افزایش یافت. به‌این‌ترتیب کل کاهش تولید این ائتلاف به ۳.۶ میلیون بشکه در روز می‌رسد که معادل ۳.۷ درصد از تقاضای جهانی است.

انتظار می‌رفت اوپک پلاس که قبلاً در نوامبر ۲۰۲۲، کاهش تولید ۲ میلیون بشکه‌ای را اعلام کرده بود، تولید خود را در سال جاری میلادی ثابت نگه دارد. عربستان اعلام کرد این کاهش تولید داوطلبانه یک اقدام پیشگیرانه با هدف حمایت از ثبات بازار بوده‌است.

الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه گفت یکی از دلایل این کاهش تولید برهم زدن پویایی بازار بوده‌است.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد این کاهش تولید شرایط بازار را پیچیده‌تر کرده و قیمت نفت را در بحبوحه فشار تورم افزایش می‌دهد.

برخی تحلیلگران عقیده دارند این کاهش تولید نشان می‌دهد ائتلاف اوپک پلاس متحد است و روسیه هنوز هم یک بخش مهم و اساسی در این گروه به حساب می‌آید.

ریستاد انرژی اعلام کرد این کاهش تولید عرضه نفت را در بازار محدودتر کرده و قیمت آن را در ادامه سال جاری میلادی به بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه می‌رساند. قیمت نفت در تابستان احتمالاً به ۱۱۰ دلار می‌رسد.

بانک یوبی‌اس هم انتظار دارد قیمت نفت برنت تا پایان بهار به ۱۰۰ دلار در هر بشکه برسد. گلدمن ساکس هم پیش‌بینی خود از قیمت نفت برنت را تا پایان سال جاری میلادی ۵ دلار افزایش داده و ۹۵ دلار در هر بشکه اعلام کرده‌است.

گلدمن اعلام کرد آزادسازی ذخایر استراتژیک نفتی در آمریکا و فرانسه به‌خاطر ادامه اعتصاب‌ها و همچنین خودداری واشنگتن از پر کردن این ذخایر در سال مالی ۲۰۲۳ احتمالاً از دلایل این تصمیم اوپک پلاس بوده‌است.

دولت آمریکا عقیده دارد بالا رفتن قیمت نفت تلاش‌های آن برای مهار تورم را بی‌اثر می‌کند.

 به‌نظر می‌رسد کاهش عرضه نفت اوپک پلاس به نفع ژاپن هم نباشد، چون فشار تورم در این کشور را تشدید کرده و اقتصاد آن را ضعیف می‌کند. تاکایوکی هونما، اقتصاددان ارشد در مؤسسه‌ تحقیقاتی سامیتومو عقیده دارد:«کشورهای تولیدکننده تمایل به افزایش قیمت نفت تا ۹۰ یا ۱۰۰ دلار در هر بشکه دارند. اما بالا رفتن قیمت نفت به‌معنای رکود اقتصاد و سقوط تقاضا خواهد بود».

 انتهای پیام/۶۴

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.